Новопризначені "міністри" окупаційної адміністрації Криму отримали підозру – СБУ (ФОТО)

СБУ повідомила про підозру новопризначеним "міністрам" окупаційної адміністрації Криму. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 21 вересня.

"Служба безпеки задокументувала злочинну діяльність ще двох керівників тимчасово окупованого Криму, – сказано в повідомленні. – В результаті слідчих дій повідомлено про підозру так званим "міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку" та "міністру сільського господарства".

Уточнюється, що обидва колаборанти входять до найближчого оточення Аксенова і займаються активною підтримкою збройної агресії РФ проти нашої держави.

Підкреслюється, що на "міністерські" посади їх призначили після початку повномасштабного вторгнення РФ.

Зазначається, що зловмисники причетні до незаконного вивезення українського зерна з тимчасово окупованої території півдня України, а також нав’язування прокремлівської пропаганди місцевим жителям.

"Крім того, вони закликали людей вступати до лав псевдодержавних утворень та окупаційних угруповань РФ", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що колаборантами є двоє мешканців півострову, які у 2014 році підтримали його захоплення країною-агресором, за що окупанти призначили їх керівниками місцевих «адміністрацій» Совєтського і Роздольненського районів.

Підкреслюється, що згодом майбутній "головний" аграрій півострову отримав призначення у так званій "Верховній Раді республіки Крим", де очолив один із комітетів.

"На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки підозрюють обох зловмисників за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, – повідомляє СБУ. – Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук".

Раніше повідомлялось, що в окупованому Криму поширюються проукраїнські настрої, Аксьонов погрожує в'язницею.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті