"Не будемо перераховувати": в МЗС Польщі заявили, що країни НАТО вже направили військових до України

Деякі країни НАТО вже направили військових до України. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський під час дискусії з нагоди 25-ї річниці вступу Польщі до НАТО в польському парламенті ввечері 9 березня.

"На відміну від інших політиків, не буду перераховувати ці країни", - сказав Сікорський.

За його словами, свої війська до України направили "деякі країни НАТО".

Польський міністр також наголосив, що нападом на Україну росія показала, що вона цивілізаційно неспроможна сприйняти західні цінності та не може мирно співіснувати зі своїми сусідами.

Сікорський підтримав ініціативу французького президента Емануеля Макрона щодо відправки контингенту НАТО до України. На думку очільника МЗС Польщі, головна мета НАТО наразі - "винахідливий" хід, який порушить спланований сценарій росії.

"Захід має реалізувати творчо визначену та асиметричну ескалацію. ...Підтримую ініціативу президента Еммануеля Макрона", - сказав Сікорський і додав, що нападом на Україну Росія показала, що вона цивілізаційно неспроможна сприйняти західні цінності, які визначили її як країну, яка не може мирно співіснувати зі своїми сусідами, і НАТО має повернутися до своєї початкової ролі.

Раніше повідомлялось, що Канада готова відправити в Україну військових: міністр оборони назвав умови.

Раніше повідомлялось, що британський міністр закордонних справ виступив проти відправки до України будь-яких західних військ навіть для тренувань.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті