Митрополит Онуфрій замінив митрополита-колаборанта з Ізюма - фактично "поховав"

Очільник Московського патріархату митрополит Онуфрій призначив тимчасовим керівником Ізюмської єпархії митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія замість ізюмського єпископа Єлисея, котрий благословляв на "добрі справи" головного колаборанта Харківської області Віталія Ганчева та після деокупації міста втік до російського Бєлгорода. Про це йдеться в указі митрополита Київського і всієї Русі від 28 вересня, - пише Lb.ua.

При цьому митрополита Ізюмського та Куп'янського Єлисея офіційно не відсторонили, просто призначили тимчасовим духовним керівником по Ізюму єпископа з сусідньої єпархії.

“В православ‘ї все має глибокий символізм. На рівні символів призначення нового архієрея на кафедру означає смерть старого архієрея. Кафедру навіть називають «вдовствующа». Коротше, поховав Онуфрій Єлісейку”, - написав журналіст та релігієзнавець Дмитро Горевой у Facebook.

Водночас священник УПЦ Андрій Пінчук, який відомий тим, що закликав віддати патріарха Кирила під церковний трибунал, у своєму Facebook оприлюднив відео нещодавньої зустрічі ізюмського митрополита-втікача Єлисея з тим самим колаборантом Ганчевим вже на території Бєлгородсьскої області у селищі Прохоровка. Вони, за словами священника, обговорювали питання допомоги тим, хто "змог врятуватися від київського режиму".

При этом Андрей Пинчук намерен подать коллективный иск в церковный суд УПЦ с тем, чтобы лишить Елисея сана. Но призвал всех, кто имеет свидетельство против епископа Изюма, сообщить их ему.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті