Міністри культури України, Латвії, Польщі та Литви ініціюють створення Міжнародного фонду охорони культурної спадщини України

Міністри культури України, Латвії, Польщі, Литви та Естонії за участю представника ЮНЕСКО ініціювали посилення підтримки культурної спадщини України через спеціальні фінансові інструменти та створення Міжнародного фонду охорони культурної спадщини України. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко  у Телеграм.

"Разом з нашими близькими партнерами міністрами культури Латвії Наурісом Пунтулісом, Польщі Пйотром Глінським, Литви Сімонасом Каірісом, Естонії Хейді Пурга та помічником Генерального директора з питань культури ЮНЕСКО Ернесто Оттоне провели зустріч, присвячену збереженню культурної спадщини в Україні", - написав Ткаченко.

За його словами, учасники зустрічі підписали "з колегами Спільну декларацію, де зафіксували необхідність та ініціативу створення двох фінансових інструментів для підтримки культурної спадщини України".

"... українська нематеріальна спадщина знаходиться під загрозою через російське вторгнення. І я вдячний нашим друзям за сталу підтримку. За розуміння того, що збереження культурної спадщина Україна потребую підтримки всіх країн - партнерів. Лише разом ми зможемо подолати ворога та будувати наше спільне майбутнє", - підсумував Ткаченко.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті