Мінекономіки заявило про початок зростання ВВП в Україні

Реальний валовий внутрішній продукт в Україні почав зростати і значно перевищив попередні оцінки. Про це 9 червня повідомила пресслужба Мінекономіки.

"За даними Держстату за підсумками І-го кварталу 2023-го року в річному вимірі зменшення ВВП становило 10,5%. Це значно краще за попередні оцінки Мінекономіки ("мінус" 14,1%)", - заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Реальний ВВП порівняно з IV-м кварталом минулого року зріс на 2,4%. І це підтверджує, що Україна адаптується до наявних умов і відновлюється швидше, ніж очікувалося.

"Такі дані свідчать про те, що економіка України адаптується і відновлюється швидшими темпами, ніж прогнозувалося раніше. Вона продовжує працювати та долати виклики війни", - додала чиновниця.

Як зазначили в міністерстві, військова агресія продовжує формувати нові шоки та випробування. Спостерігалася затримка роботи зернового коридору, експортери відчували на собі обмежувальні заходи з боку країн сусідів на імпорт і транзит українських сільськогосподарських товарів, до них додаються наслідки терористичного акту - руйнування Каховської ГЕС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародні резерви України оновили максимум за 11 років.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті