Масштабний обстріл Дніпропетровщини: девʼять людей поранені, зруйновані школи та будинки (ФОТО)

У результаті масованої ворожої атаки на Дніпропетровщину сьогодні вночі, 22 липня, загинула жінка, 9 людей поранені, зруйновані 3 школи та житлові будинки. Про це повідомили у ДСНС Дніпропетровської області.

"Вночі російська армія обстріляла 3 райони нашої області – Криворізький, Синельниківський та Нікопольський. Вдарили ракетами, ствольною артилерією та РСЗВ", - пишуть надвичайники.

Зокрема, під обстріли з РСЗВ потрапили житлові квартали Нікополя. Агресор випустив майже 100 снарядів. Попередньо, загинула 60-річна жінка. Ще 1 чоловік поранений. Його стан легкий, лікується вдома.

"У місті пошкоджені 11 приватних будинків. Загорілося 2 автомобілі та 3 господарчі споруди. Зруйнована залізнична колія. Коли відновлять рух потягів, поки не відомо. Є пориви 2 газопроводів та водоводів. Фахівці вже працюють, аби відновити комунікації", - розповіли у ДСНС.

Також у Покровській громаді Синельниківського району ворог влучив по складах, де зберігалося 30 тонн зерна. "Обстрілом пошкодило трансформатор. Декілька сіл залишились без світла. На місці працюють електрики, щоб все полагодити. Люди не постраждали", - зазначили рятівники.

У Криворізькому районі російські війська поцілили по двох громадах – Зеленодольській та Апостолівській.

"По Зеленодольській били зі ствольної артилерії. Загорілося 2 приватних будинки. Вогонь пожежники приборкали. По Апостолово нападник вгатив 7 ракетами. Навмисно бив по школах. Зруйнував 3 навчальні заклади міста. Один з них носив ім’я видатного педагога та науковця Олександра Залужного. Ймовірно ворог вважав, що знищив школу, названу на честь Залужного – Головнокомандувача Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Поряд пошкоджено житлові будинки.

За попередньою інформацією, 8 людей отримали поранення. Три з них зараз в лікарні, 2 поранених знаходяться в лікарнях Кривого Рогу – вони «важкі». 1 – в медзакладі Апостолово в стані середньої важкості. Ще 5 постраждалих лікуються вдома. 

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті