Комітет ПАРЄ готує резолюцію про недопуск спортсменів з росії та Білорусі на Олімпіаду

На пленарній сесії Парламентської асамблеї Ради Європи відбудуться дебати та розгляд резолюції про недопуск російських і білоруських атлетів на Олімпіаду-2024 в Парижі. Про це повідомила заступниця голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики, член української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук на своїй сторінці у Фейсбуці 18 червня.

"Прибула до Страсбурга на червневу пленарну сесію Парламентської Асамблеї Ради Європи! Попереду важливий для України тиждень. Маємо серйозне завдання – проведення дебатів за терміновою процедурою та ухвалення резолюції щодо неучасті російських та білоруських атлетів на Олімпіаді 2024 в Парижі, яку готує Комітет ПАРЄ з питань культури, освіти, медіа та спорту, який я очолюю", - повідомила Кравчук.

Вона зазначила, що попередній драфт резолюції вже наповнений сильними формулюваннями, а тому вірогідно, що МОК таки отримає рекомендію ПАРЄ щодо недопуску російських та білоруських спортсменів 

Крім того, Кравчук розповіла, що долучеться до дискусій з Генсеком Ради Європи пані Пейчинович-Бурич та Петером Сіярто, міністром закордонних справ та торгівлі Угорщини.

Також, за її словами, на полях ПАРЄ буде проведено side-event, присвячений українським військовополоненим та пошуку шляхів підтримки їх звільнення.

Кравчук також анонсувала, що у межах засідання Комітету з культури, науки, освіти та медіа пройдуть спільні слухання по темі онлайн-освіти, а таклж дебати щодо інтеграції мігрантів та біженців, а також щодо політичних наслідків агресії рф проти України.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті