Кличко надав Валерію Залужному та Ліні Костенко звання почесних громадян Києва

Київська міська рада надала звання "Почесного громадянина міста Києва" колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, а також поетесі Ліні Костенко. Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко на сесії Київради 8 травня.

"Валерія Федоровича Залужного ми відзначаємо за його особисті заслуги під час оборони столиці в захисті суверенітету та свободи України", — наголосив міський голова.

Кличко назвав Залужного та Костенко людьми, "які є справжніми моральними авторитетами для киян і всіх українців".

"Ліна Василівна вже протягом багатьох років уособлює незламність та вільну талановиту душу українців, дух свободи та сміливості", — додав він.

Згодом Кличко оприлюднив фотографії нагородження Залужного та Костенко вдома у поетеси. За його словами, у такий спосіб Київрада висловила "свою шану та повагу".

Вручення нагороди Валерію Залужному та Ліні Костенко

Нагадаємо, звання "Почесний громадянин міста Києва" надається рішенням Київради один раз і є довічним. До самого звання додається нагрудний знак, його мініатюра та посвідчення. Також почесний громадянин отримує диплом та іменний годинник від міського голови.

Люди, яким надано це звання, мають право першочергового прийому в київського міського голови. Після досягнення пенсійного віку вони мають право отримувати допомогу від міста розміром 5 прожиткових мінімумів (на сьогодні це 14 600 грн).

Також для них передбачено безоплатне лікування у міських лікарнях, а в разі смерті — й безоплатне поховання на міському цвинтарі.

Як повідомлялося, найбільший мурал, присвячений Залужному, з'явився в Києві і в Національному реєстрі рекордів України

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті