Кабмін продовжив соцвиплати для ВПО до 1 березня

Кабінет міністрів продовжить соціальні виплати всім українцям у статусі внутрішньо переміщених осіб до 1 березня. Зміни, які було заявлено у соцпрограмі з 1 лютого, перенесуть на місяць. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла глава Мінсоцполітики Оксана Жолнович.

"Зважаючи на зимовий період, труднощі з пошуком роботи та ще низку обставин, ми вирішили з Кабінетом міністрів продовжити виплати абсолютно всім внутрішньо переміщеним особам ще на місяць. Ми змогли знайти на це ресурс, це чималі гроші, більш як 6 млрд грн", — сказала вона.

А ось з 1 березня соціальні виплати для ВПО автоматично продовжаться:

  • для пенсіонерів, чия пенсія менша за 9 444 грн;
  • для людей з інвалідністю 1 та 2 груп;
  • для дітей-сиріт.

Передбачено виплати й для інших категорій сімей, які після 1 березня можуть звертатися по відповідну допомогу.

"Це стосується сімей, де один із батьків займається доглядом дитини до 14 років, яка змушена відвідувати уроки в онлайн-режимі, тобто дистанційно. Це зазвичай діти, чиї школи перебувають у місцях ведення бойових дій. Тобто зрозуміло, що один із батьків не може працювати", - вказала Жолнович.

За її словами, Мінсоцполітики готове продовжити за заявою матеріальну допомогу і тим ВПО, яким вдалося знайти роботу, але дохід не перевищує 9 444 грн на кожного члена родини, що працює. 

Нагадаємо, омбудсмен Лубінець не погоджується з тим, що зменшать кількість переселенців, які отримують грошову допомогу.

Як повідомлялося, в .Україні можуть ввести нову категорію отримувачів виплат ВПО. 

Також нагадаємо, у Мінреінтеграції роз’яснили ситуацію щодо виплат ВПО, яких розміщено в інтернатних закладах. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті