Хорватія планує надати Україні 14 гелікоптерів, які вже вивела зі складу своєї армії – ЗМІ

Хорватія має розпочати передачу Україні 14 транспортних гелікоптерів у березні. Про це повідомило хорватське видання "Jutarnji list" 25 лютого.

"Розпочато спецоперацію з відправки в Україну 14 наших вертольотів, вони вже демаркуються", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що 12 гелікоптерів Ми-8МТВ-1 і 2 Ми-8Т було виведено зі складу Збройних сил Хорватії. Кілька гелікоптерів наразі перебувають на території авіаційно-технічного центру у Великій Гориці, де його співробітники займаються всією необхідною технічною підготовкою.

"Передбачається, що гелікоптери будуть готові до транспортування приблизно за десять днів. За нашою інформацією, сім вертольотів буде частково розібрано і перевезено наземним шляхом, а решта сім полетить до Польщі", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що уряд Хорватії виділив 1 млн євро на генератори для українських шкіл та лікарень.

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті