Рік тому наш морський потенціал був 1:12 у співвідношенні до сил росіян, а зараз 1:4 – командувач ВМС

Якщо рік тому морський потенціал України був 1:12 у співвідношенні до сил російських окупантів, то зараз 1:4. Про це командувач ВМС віцеадмірал Олексій Неїжпапа на виїзному ефірі "Армія FМ" в Одесі 23 лютого.

"Концентрація ворожих сил і засобів на початку широкомасштабної агресії була 1:12, а зараз ми розраховуємо свій потенціал як 1:4", – сказав Неїжпапа.

Він підкреслив, що  рік тому Україна не мала певних спроможностей, щоб протистояти на морі противнику, тому йому вдалося підійти впритул до наших берегів, готуватися до повномасштабного висадження морського десанту та здійснювати удари крилатими ракетами "Калібр" по нашій території, які й зараз відбуваються.

"Проте ворога все ж зупиняла наявність у нас системи розвідки та виявлення надводних цілей та берегова артилерія", – зазначив командувач ВМС ЗСУ.

Уточнюється, що Україна набула відповідних спроможностей, ударних сил флоту в першу чергу завдяки успішним діям берегових ракетних військ, які були створені вже  під час широкомасштабної агресії, а також завдяки надходженню берегового ракетного комплексу "Нептун" й завдяки допомозі від партнерів, які надали протикорабельний ракетний комплекс "Гарпун".

"Також ми покращили свою систему висвітлення надводної обстановки, – зазначив Неїжпапа. – І завдяки проведеним операціям та ударам панування на противника північно-західній частині Чорного моря ми зупинили". 

Раніше повідомлялось, що США передадуть Україні бомби дальньої дії з GPS-наведенням, здатні вражати цілі на відстані понад 70 км.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті