ДБР не дозволило повернути 400 тонн засобів гігієни до РФ: їх спрямують на допомогу ЗСУ

Слідчі Державного Бюро Розслідувань викрили схему повернення контрабандних засобів гігієни до росії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Разом із Київською митницею Держмитслужби України, представники ДБР виявили та запобігли вивезенню понад 400 тонн російських товарів, які представники країни-агресора намагалась незаконно повернути до РФ.

Митна вартість цього вантажу дорівнює приблизно 1,6 мільйонам євро. 

"Товар російської компанії «Сплат ру» був завезений до України напередодні повномасштабного вторгнення. Після введення заборони митного оформлення російських товарів та його подальшого продажу на території України, керівництво компанії намагалось «відкликати» свій товар. Після відмови у реекспорті продукції, власники вирішили підробити документи. Вони надіслали Київській митниці новий пакет «документації», в якому заперечували, що є кінцевими бенефіціарами. У такий спосіб російські бізнесмени намагались уникнути фінансових санкцій та повернути собі товар. За ініціативи ДБР частина продукції, переважно предмети гігієни, вже передана Збройним Силам України, решта буде передана після всіх необхідних процедур", - розповіли у ДБР.

Як повідомлялося раніше, ДБР оголосило нові підозри маріупольським зрадникам.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті