Данилов про обмін "всіх на всіх": "Йдуть дуже важкі переговори"

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов повідомив, що з приводу обміну військовополоненими із росією у форматі «всіх на всіх» ідуть «дуже важкі переговори». Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«(Успіх проведення цього обміну – ред.) перш за все залежить від бажання Російської Федерації. Маємо розуміння, що тут має бути не тільки бажання нашої сторони, а так само і РФ. Ідуть дуже важкі переговори з цього приводу. Цим безпосередньо займається, в тому числі, і Головне управління розвідки нашої країни. Вони є відповідальними за цей процес. І щоразу, коли ми забираємо наших бранців, – це велика перемога для команд, які працюють у цьому напрямку», – сказав Данілов.

Нагадаємо, що минулого місяця керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна наближається до обміну «всіх на всіх» із росією.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими 1 травня заявили, що якщо вдасться домовитися про такий обмін, то «він, очевидно, відбудеться поетапно, а не в один день.

26 квітня Україні в рамках обміну вдалося повернути 44 людей, більшість із них – військові.

18 квітня президент Володимир Зеленський заявляв, що всього з полону звільнили 2235 українців.

Статті

Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Всі статті