"Почуття провини - недостатньо!". У Києві закликали росіян до протестів задля досягнення перемоги (ФОТО)

До Дня Незалежності перед посольство рф в Україні відбулася акція, яка має нагадати російському суспільству про злочини путінського режиму й спонукати росіян до спротиву. Про це повідомляє  Укрінформ.


Захід був організований громадською організацією «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод»

Моральний докір режиму кремля уособлюють фотографії, прикріплені на огорожі перед будівлею посольства рф, де зображено руйнування, спричинені армією рф в Україні, а також інсталяція - закривавлений холодильник й унітаз, що поєднуються з могильними хрестами російським окупантам. Як зазначив керівник ГО «Агенція розвитку демократії та інформаційних свобод» Юрій Федоренко, подібні акції мають певний відгук серед росіян. Водночас, за його словами, вони спрямовані насамперед на тих громадян рф, які сумніваються у чинній владі рф, щоб "підсилити залишки здорового глузду в тих росіян, у яких він ще залишився".

"Відгук є. Я не можу сказати, що він надзвичайно великий - це було б неправда. Бо, відверто, достукатися до середньостатистичного росіянина важко - починаючи від того, що недостатньо каналів комунікації, закінчуючи тим, що вони просто не готові чути будь-що, крім того, до чого вони звикли. Тому ми намагаємося достукатися до тих, хто вже має сумніви", - сказав він.

Як зазначив ексдепутат держдуми рф Ілля Пономарьов, такі заходи мають на меті підтримку людей, які в рф обрали шлях активної дії.

"Нєт войнє!" - це лозунг в інтересах путіна: у його інтересах зупинитися на тих позиціях, які він зайняв, і радіти черговому захопленому шматку України. Наш лозунг інший - ми маємо вимагати перемоги в цій війні, вимагати, щоб загарбницька війна стала війною визвольною", - підкреслив він.

Заразом очільник руху «Говорите Громче!» Андрій Сидельников закликав російських опозиціонерів, які перебувають закордоном, "зробити все можливе, аби допомогти українській армії найперше зброєю, замість звичайної балаканини під час засідань у різних комітетах".

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті