Забрехалися: у Чечні обурилися російською версією про депортацію народів у підручниках з історії РФ

У росії в оновленому підручнику історії РФ для 10-11 класів перепишуть главу про депортацію репресованих народів. Про це в телеграм-каналі заявив голова парламенту Чечні Магомед Даудов, - повідомляє The Moscow Time.

Спочатку Даудов повідомив, що підручники вилучили з усіх шкіл республіки за вказівкою глави Чечні Рамзана Кадирова. Однак після того, як ЗМІ звернули на це увагу, інформацію про вилучення було видалено з тексту.

"Зазначу, що весь тираж підручника, про який я говорю, у нашій республіці за дорученням Рамзана Ахматовича [Кадирова] вилучено зі шкіл. Благо, у нашій країні недозволено ображати народи. Тим паче народи, чиї представники зробили неоціненний внесок у зміцнення державності та захист інтересів Батьківщини", - йшлося в початковому пості Даудова.

Автор підручника, Володимир Мединський, визнав, що главу, яка викликала обурення чеченської влади, було взято без змін із попередніх видань, і заявив про готовність внести корективи в цей розділ.

Російський конгрес народів Кавказу 20 вересня обурився 31 параграфом підручника, в якому йдеться про депортацію чеченців, інгушів, карачаївців, калмиків, балкарців та кримських татар у східні регіони СРСР у роки Великої Вітчизняної війни "на підставі фактів співпраці з окупантами".

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті