За майже 2 роки "суди" в Криму винесли 560 ухвал про притягнення до відповідальності за "дискредитацію армії"

Російські суди в окупованому Криму винесли 560 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за "дискредитацію російської армії" за рік і 10 місяців. Про це повідомив аналітик "Крим SOS" Євген Ярошенко, пише Телеграм-канал "Кримський вітер" 5 січня.

"За рік і 10 місяців російські суди в Криму винесли 560 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за "дискредитацію російської армії" (стаття 20.3.3 КпАП РФ)", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що з понад півтисячі постанов 54 було винесено у грудні 2023 року: на 16 більше, ніж у листопаді, коли "суди" ухвалили 38 таких постанов. За весь час найбільше постанов винесли "Київський районний суд м. Сімферополя" (91), "Євпаторійський міський суд" (52), "Феодосійський міський суд" (43), "Ялтинський міський суд" (43) і "Вірменський міський суд" (35).

За словами аналітика, це може пояснюватися, зокрема, засудженням частиною жителів Криму масованих ракетних ударів по українських містах і суспільним піднесенням після вдалої серії влучань по російських військових об'єктах на окупованому півострові.

Підкреслюється, що за період з 4 березня 2022 року по 31 грудня 2023 року "суди" у Криму винесли 6 вироків у кримінальних справах про нібито повторну дискредитацію російської армії (стаття 280.3 КК РФ). Три з них передбачали реальне позбавлення волі на терміни до 1,5 року.

Раніше повідомлялося, що в росії 86-річний священик засудив вторгнення Росії в Україну. На нього завели кримінальну справу.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті