Вибухи на "Північних потоках" могли бути зрежисованою операцією з метою звинуватити Україну – міноборони ФРН

Диверсія з підривом газопроводів "Північний потік" та "Північний потік – 2" могла бути зрежисованою "операцією під прикриттям", проведеною для того, щоб пізніше звинуватити у цьому злочині Київ. Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус в ефірі радіостанції "Deutschlandfunk" 8 березня, пише "Deutsche Welle".

"Операція могла бути проведена під "чужим прапором", – заявив Пісторіус.

Уточнюється, що він застеріг від передчасних звинувачень України у зв'язку з опублікованим напередодні розслідуванням низки ЗМІ про ці вибухи.

"З цією заявою німецький міністр оборони виступив перед переговорами з колегами по Євросоюзу у Швеції, – сказано у повідомленні. – У стокгольмській зустрічі, де обговорюють постачання зброї Києву, беруть участь також український міністр Олексій Резніков та Генсек НАТО Єнс Столтенберг".

Наголошується, що глава МЗС ФРН Анналена Бербок також закликала з обережністю ставитись до повідомлень ЗМІ про можливих виконавців диверсії на "Північних потоках".

"Безумовно, ми дуже, дуже уважно стежимо за всіма повідомленнями та всіма висновками, які з'являються у різних сторін", – заявила вона в іракському Ербілі.

За словами Бербок, необхідно дочекатися закінчення офіційного розслідування.

Раніше повідомлялося, що Німеччина розслідує "український слід" диверсій на "Північних потоках". Україна заявляє про "абсолютну непричетність".

Раніше також повідомлялося, що Генсек НАТО заявив: розслідування вибухів на "Північних потоках" продовжується, поки невідомо, хто за ними стоїть.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті