В Україні кожна п'ята жінка зазнавала ризику домашнього насильства - Зеленська

В Україні кожна п'ята жінка зазнавала ризику домашнього насильства і лише кожна третя з цієї кількості жінок про це говорила. Про це під час презентації застосунку для протидії випадкам домашнього насильства заявила перша леді Олена Зеленська, - передає  Укрінформ.

"Кожна п'ята жінка зазнавала ризику домашнього насильства, але тільки кожна третя з них про це говорила", - зазначила дружина Президента.

Зеленська наголосила, що насильству і жорстокості не може бути ніяких виправдань, ні за яких умов. "Ми ніколи не будемо більше терпимими до насильства, ні до якого, ні у якій формі", - сказала вона.

Водночас вона заявила, що насильство краще попередити, ніж боротися з його наслідками.

Зі свого боку міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зазначив, що так склалося, що у рф це явище є нормою, але це у жодному разі не має бути нормальним для нас.

"Це має бути дійсно нашою відмінністю, цивілізаційною, від ворога. І це (боротьба з домашнім насильством - ред.) - наша принципова позиція, яку ми маємо продовжувати розвивати", - сказав очільник МВС.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті