В Україні офіційно відкрили завод із виробництва дронів німецької компанії Quantum Systems

В Україні офіційно відкрили нове виробниче підприємство німецької компанії Quantum Systems - завод із виробництва дронів. Про це йдеться на сайті компанії.

Відкриття відбулося 18 квітня за участі віцеканцлера Німеччини Роберта Габека, який прибув із візитом до нашої держави, а також керівника Мінстратегпрому Олександра Камишіна.

Quantum постачає українському війську розвідувальні дрони та керує місцевим центром обслуговування, підтримки, навчання і логістики, де працюють 25 українських співробітників. Вони навчають пілотів дронів та впроваджують технологічні досягнення у розвідувальні системи безпосередньо на місцях.

Зазначаєтся. що розвідувальні дрони Quantum Systems Vector використовуються в Україні з травня 2022 року. На сьогодні в Україну поставили 212 систем. До кінця року надійде ще 500 розвідувальних дронів. 

Очікується, що новий завод збільшить виробничу потужність до 1000 дронів на рік, зокрема, виробництво запасних частин.

Це вже друге підприємство німецької Quantum в Україні. До кінця року очікується, що на ньому працюватиме близько 100 осіб. Quantum Systems інвестує до шести мільйонів євро протягом наступних двох років. 

Загалом завод в Україні є четвертим серед семи заводів німецької компанії у всьому світі.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті