У росії через військкомати вербують вчителів для відправлення в окуповані райони України

В росії Ульяновський військовий комісаріат набирає викладачів у добровольчі батальйони для відправлення до окупованих росіянами регіонів України. Про це повідомляють російські Телеграм-канали 8 серпня.

"Військовий комісаріат Ульяновської області попросив керівників середніх навчальних закладів "сприяти" у пошуку нових контрактників, – сказано в повідомленні. – Набирати добровольців хочуть безпосередньо з викладачів – ними ж укомплектують іменні батальйони "Свіяга" та "Симбірськ", які скоро відправлять до України".

Уточнюється, що обом батальйонам потрібно 400 бійців.

Наголошується, що викладачів, які побажали до них приєднатися, чекає контракт терміном від півроку, а також щомісячна зарплата від 220 тисяч рублів та одноразова виплата у 100 тисяч зверху.

"Цікаво, що для звичайних жителів Ульяновської області умови набагато скромніші – у регіональних газетах їм пропонують поїхати на "спецоперацію" з оплатою від 30 тисяч на місяць", – уточнюється у повідомленні.

Також повідомляється, що контракти іншого плану можуть укласти шкільні вчителі в московській області.

"За 200 тисяч рублів на місяць їм пропонують поїхати до "нових республік" на території України, – сказано у повідомленні. – Там вони повинні будуть не менше одного навчального року викладати місцевим дітям – без участі у будь-яких військових діях".

Раніше повідомлялося, що до Херсона окупанти РФ завозять вчителів та вихователів дитсадків з росії та ОРДЛО.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті