“Укроборонпром” показав нові авіаційні боєприпаси для безпілотників

Одне з підприємств, що входить до складу концерну “Укроборонпром”, показало авіаційні боєприпаси для безпілотників, - пише "Мілітарний".

Це боєприпаси осколкової дії, які можна застосовувати з безпілотних авіаційних комплексів.

“Авіаційні боєприпаси до БПАК осколкової дії: ОБП-23.1 вагою 1 кг – гарантована зона ураження радіусом 11 метрів. ОБП-23.05 вагою 0,5 кг – гарантована зона ураження радіусом 4,5 метра“, – йдеться у повідомлені.

Нагадуєтьсяо, що у 2021 році було налагоджено виробництво боєприпасів кумулятивної дії РКГ-1600. Вони були розроблені спільно з Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 “Аеророзвідка”.

Також було адаптовано кумулятивний КЗ-6 для скидання з БПЛА типу мультикоптер.

Розробка навчально-імітаційної версії НІ-КЗ-4800 та його бойової версії КЗ-4800 здійснювалося з Житомирським військовим інститутом імені С. П. Корольова та Центром впровадження та супроводження автоматизованих систем оперативного (бойового) управління А2724 “Аеророзвідка”.

Бойова версія КЗ-4800 (маса 4,8 кг) проєктувалася як і у КЗ-6. Його бойова міць розрахована на знищення будь-якого сучасного танку при кумулятивній атаці згори. Допоміжні елементи друкувалися на 3D принтері.

Нагадаємо, у структурі Збройних сил України сформували три перших роти ударних безпілотників.

Військові отримали пікапи, ударні коптери українського виробництва, боєприпаси до них та станції Starlink.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті