Україна готується до найгіршого сценарію, оскільки путін може "дотиснути" Білорусь - МВС

Росія може "дотиснути" Білорусь, щоб її війська теж вступили у війну проти України, і з цієї причини на північних кордонах максимально посилено адміністративний та контррозвідувальний режим. На цьому наголосив заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в інтерв'ю "Телеграфу".

За його словами, міжнародні партнери передають Києву інформацію своїх розвідок про те, що "з боку Білорусі з високою ймовірністю можуть заходити диверсійно-розвідувальні групи".

"Білоруська влада вже надала свою територію і для транзиту військ, і для ракетно-артилерійських обстрілів, і для лікування поранених, і навіть для вивезення награбованого росією. За всіма законами війни Білорусь уже давно приєдналася до військової агресії. Але роль Білорусі може бути ще більшою. активною", – вважає Єнін.

"Білоруський диктатор всіляко уникає більш активного залучення до російської війни проти України. Але нам не потрібно заспокоювати себе, що йому це вдається нескінченно. Ми не виключаємо, що Росія може дотиснути Білорусь і саме тому ми повинні виходити з гірших сценаріїв", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше, російські пропагандисти везуть до Білорусі "установку НIMARS" з фанери, щоб показово її "знищити".

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті