У Запорізькій області окупанти змушують стати на облік власників вогнепальної зброї

Росіяни на тимчасово окупованих територіях Запорізької області змушують власників вогнепальної зброї ставати на облік до підрозділів військ нацгвардії РФ. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС). 

"На тимчасово окупованих територіях Запорізької області гауляйтери та командування російських окупаційних військ запроваджують приховані заходи з виявлення будь-яких осередків спротиву російській окупації", - йдеться у повідомленні. 

Вказано, що мешканців, які мають вогнепальну зброю, зобов'язують терміново ставати на облік до підрозділів "Управління федеральної служби військ національної гвардії РФ по Запорізькій області". Це окупанти пояснюють запровадженням так званої ліцензійно-дозвільної системи контролю за вогнепальною зброєю та боєприпасами. 

У Нацспротиві зазначають, що власників зброї почали змушувати ставати на облік після оприлюднення результатів соціологічних опитувань на ТОТ: вони показали, що у мешканців в окупації зберігається високий рівень проукраїнських настроїв.

Як повідомлялося, росіяни примушують студентів-медиків на окупованій території допомагати у шпиталях. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті