У Ростові розпочався суд над бійцями "Азова" і жінками-кухарями з "Азовсталі"

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону почав слухати справу щодо українських захисників із батальйону "Азов". Про це 14 червня повідомили російські опозиційні телеграм-канали.

Українських військових звинувачують у "скоєнні злочинів групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинним співтовариством, проходженні навчання з метою здійснення терористичної діяльності, організації та участі в діяльності терористичної організації та посяганні на життя державного чи громадського діяча". 

Зазначається, що серед підсудних - вісім жінок, які працювали кухарками в тиловому забезпеченні під час дислокації бригади на комбінаті "Азовсталь" у Маріуполі. Їх затримали в березні 2022 року під час спроби перейти блокпост на околиці міста під час відступу українських військ.

Держобвинувач повідомив, що двоє з 24 обвинувачених були обміняні і не візьмуть участі в подальшому процесі. Таким чином, кількість підсудних скоротилася до 22.

Наступне засідання призначили на 28 червня.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті