У росії раптово помер 40-річний творець обладнання для прослуховування в інтересах спецслужб

У росії, у віці 40 років помер підприємець і глава найбільшої IT-компанії "ІКС Холдинг" Антон Черепенніков, у суботу, 22 липня. Попередня причина смерті - зупинка серця, - пишуть росЗМІ.

Зазначається, що Черепенніков ще 2003 року заснував кіберспортивну компанію Virtus.pro, 2015 року створив кіберспортивний холдинг ESforce, тоді ж мільярдер Алішер Усманов проінвестував $100 млн у Virtus Pro.

Паралельно Черепенніков формував холдинг "Цитадель", що складається з СОРМ-компаній. Його першою покупкою стала компанія "МФІ Софт", яку називають найбільшим постачальником СОРМ - обладнання для оперативно-розшукових заходів.

Крім того, паралельно Черепенніков створив групу "ІКС Холдинг" у грудні 2018 року. Холдинг об'єднує близько 30 технологічних компаній, зокрема розробників систем оперативно-розшукових заходів (СОРМ) - спеціального обладнання, за допомогою якого спецслужби можуть прослуховувати телефони і відстежувати інтернет-активність людей, які їх цікавлять. Оператори зобов'язані встановлювати це обладнання в межах "закону Ярової".

2021 року видання VTimes повідомляло, що Черепенніков брав участь у реалізації закону про ізоляцію Рунета. 

25 лютого 2023 року його та "ІКС Холдинг" занесли до санкційних списків США.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті