У Первомайську закінчилася вода, а з нею й оптимізм окупантів: "мер" пророкує довгий ремонт і забір води із систем опалення

Окупований Первомайськ Луганської області залишився без води з 28 листопада. Про це, зробивши песимістичні прогнози, повідомив "мер" міста Сергій Колягін у своєму Телеграм-каналі.  

"Надходження води на центральний резервуар міста припинено сьогодні орієнтовно об 11:00", - написав Колягін. - Ми розраховуємо на професіоналізм співробітників ГУП ЛНР "Луганськвода" і ГУП ЛНР "РСК", який дозволить незабаром відновити надходження води на підвищувальні насосні, розташовані на нашій території. Але, з досвіду попередніх аналогічних аварій, на відновлення подачі води на ПНС знадобиться від 7 до 10 днів, після чого потрібно наповнити резервуар і, відповідно, після цього здійснити централізовану подачу води населенню".

Колягін підкреслив, що ситуація ускладнюється "у зв'язку з проходженням опалювального періоду, коли відсутність води незмінно призводить до несанкціонованого її розбору із систем опалення".

Крім того, "мер" зазначив таке: "Якщо раніше за відсутності централізованого водопостачання нам у цьому питанні допомагав територіальний підрозділ МНС, доставляючи на котельні до 100 тонн води на добу, то зараз ми можемо розраховувати тільки на ресурси муніципальних унітарних підприємств, спецтехніка яких зайнята на підвезення води населенню". 

Чому тепер відсутня допомога "територіального підрозділу МНС", Колягін не уточнив.

Раніше повідомлялося, що жителі окупованої Луганщини поскаржилися Пасічнику на відсутність опалення. Той "підігрів" їх нарадою.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті