У Москві людям, які поклали квіти до пам'ятника Лесі Українці, поліція порадила "валити в Україну"

До пам'ятника Лесі Українці на Українському бульварі Москви 28 квітня принесли кілька букетів квітів. Фотографії пам'ятника публікують деякі російські ЗМІ, - повідомляє Бі-бі-Сі.

На постаменті пам'ятника хтось також встановив табличку з написом "Умань. Дніпро" - саме ці два українські міста найбільше постраждали від чергового ракетного обстрілу російською армією в ніч проти п'ятниці, 28 квітня.

В Умані внаслідок влучення ракети повністю обрушився під'їзд житлового будинку. За останніми даними, загинуло не менше 23 осіб, у тому числі четверо дітей. У Дніпрі внаслідок обстрілу загинули жінки та трирічна дитина.

Як повідомляє незалежне видання ASTRA з посиланням на своїх передплатників, протягом дня поліції біля пам'ятника не було, але надвечір поліцейський прийшов, "сфотографував квіти на пам'ятнику, а потім і тих, хто був поруч".

Москвичкам, які принесли букети на згадку про загиблих українців, поліцейський порадив "валити на Україну", стверджує видання. Незабаром до нього підтяглося підкріплення – до пам'ятника прийшли ще кілька співробітників поліції та Росгвардії.

Незабаром після цього квіти з постаменту поліцейські зібрали та викинули, - повідомляє ASTRA.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті