У легіоні "Свобода Росії" заявили, що "паралізували" військових РФ у Тьоткіному

У селищі Тьоткіно Курської області та на його околицях тривають стрілецькі бої, російські окупанти там "паралізовані". Про це LIGA.net розповів речник легіону "Свобода Росії" доброволець Олексій Барановський.

"У Курській області у них там усе паралізовано, вони тільки-тільки буквально починають оговтуватися, перегруповуватися. Зараз тривають активні стрілецькі бої й у самому Тьоткіному, і на його околицях", – сказав він.

За словами Барановського, бійці ЛСР знищили кілька одиниць бронетехніки противника.

"Дві повністю вигоріли, ще кілька одиниць пошкоджено, але не вибухнули вони. У будь-якому разі, вони не на ходу", – розповів він.

Водночас знищено два міномети на російських позиціях і дві гаубиці Д-30.

"Цієї шкоди ми завдали за допомогою дронів і мінометних атак. Як мінімум десяток поранених з боку російської армії. Убитих ми наразі не можемо верифікувати, але як мінімум десяток – санітарні втрати", – зазначив Барановський.

Він додав, що бойові дії наразі тривають також у Бєлгородській області.

Нагадаємо, раныше РДК, легіон "Свобода Росії" і "Сибірський батальйон" виступили зі спільним зверненням до губернаторів Курської та Бєлгородської областей.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті