У Кривому Розі завдяки взаємодії активістів з владою облаштовано пандуси для укриттів та відкрито автошколу для для людей з інвалідністю

У Кривому Розі на Дніпропетровщині представники місцевої влади разом з головами громадських об’єднань осіб з інвалідністю підвели підсумки роботи у 2023 році зі створення в місті безбар’єрного простору для маломобільних громадян і розробили подальші плани з цього питання на 2024 рік. Про це повідомляє Криворізька міська рада. 

Як повідомляється, незважаючи на складні обставини під час подолання  наслідків воєнного конфлікту в місті проведено певну роботу зі створення безбар’єрного простору для маломобільних громадян, у тому числі осіб з інвалідністю.  

Зокрема, було оновлено рухомий склад автобусів масового перевезення населення, устаткованих зручностями для осіб з інвалідністю – придбано 10 спеціалізованих автобусів великої місткості.

На базі Криворізького навчально-наукового інституту Донецького державного університету внутрішніх справ відбулося відкриття першої на Криворіжжі автошколи для людей з інвалідністю.  Завдяки цьому,  Кривий Ріг став першим необласним містом, де забезпечено таке інклюзивне навчання. 

Коштом Криворізької міської територіальної громади виділено 2, 0 млн. грн на придбання спеціалізованого автомобіля, предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю для облаштування аудиторій автошколи.

Також було зкуплено для освітніх закладів, де є найпростіші укриття,   10 підйомників для пересування осіб на кріслах колісних. У 2024 році заплановано закупити ще 121 підйомник.

Також було приділено особливу увагу  пристосуванню захисних споруд цивільного захисту відповідно до потреб маломобільних громадян, в рамках виділених асигнувань (677 захисних споруд, у тому числі – 343 найпростіших укриттів, з них 33 – облаштовані елементами безперешкодного доступу:   пандусами,  підйом- никами тощо).

Була проведена робота зі створення безперешкодного доступу для людей з інвалідністю різних нозологій на тротуарах, проїжджій частині під час їх ремонту в ряді районів міста.

Як зазначають у міськраді, все це стало можливим завдяки співпраці посадових особи структурних підрозділів виконкому Криворізької міської ради, виконкомів районних рад із   громадськими об’єднанями осіб з інвалідністю та урахуванням їх пропозицій. 

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині понад 3,7 тисяч сімейних лікарів і медсестер пройшли навчання з надання первинної психологічної допомоги. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті