У Чорному та Азовському морях чергують два бойові кораблі РФ, носії "Калібрів" відсутні

У Чорному та Азовському морях чергують два бойові кораблі російських окупантів, носії "Калібрів" відсутні. Про це  повідомляють Військово-морські сили ЗС України у Телеграм

"Станом на 08:00 16.12.2023 у Чорному морі перебуває 1 ворожий корабель, в Азовському морі - 1 ворожий корабель, у Середземному морі - 4 ворожі кораблі, серед яких 2 носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 16 ракет", - йдеться в повідомленні. 

За даними ВМС, за добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: в Азовське море - 16 суден, з них 6 рухалися з протоки Босфор. У Чорне море - 19 суден, із них 4 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Наголошується, що РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Як повідомлялося, за добу 16 грудня окупанти завдали 4 ракетних та 72 авіаудари. 

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті