У Чехії викрали коня, який належав Кадирову

У чеському містечку Крабчиці, поблизу Рудніце-над-Лабем, невідомі пограбували конюшню та викрали коня, який належав голові Чеченської республіки Рамзану Кадирову. Про це повідомляє чеське видання jezdci.cz.

Повідомляється, що кінь зник у суботу. 

"Невідомий злочинець викрав англійського чистокровного коня зі стайні в Крабчице, коли він зняв кріпильний ланцюг із карабіном з розсувних дверей стайні та забрав племінного жеребця. 16-річний гнедий жеребець має відмітку у формі неправильної білої зірки на лобі, а частина правої задньої ноги під сфінктерним суглобом також біла. Вартість племінної тварини оцінюється майже в 400 тисяч крон", - розповіла речниця поліції Павла Кофрова.

За даними Radiožurnál, за три тижні до вторгнення Росії в Україну минулого року, а саме 27 січня 2022 року, пара російськомовних чоловіків намагалася вивезти Зазу та ще одного коня - Михайла Глінку з Крабчіц. Вони аргументували нібито вказівку передати коней Кадирова польським кінним заводам.

Однак директор конюшні Ростислав Копецький відмовився віддати їм жеребця, посилаючись на дійсний контракт і підозрілі обставини всієї історії. За його словами, наступні п'ять днів невідомі провели у фургоні, припаркованому біля воріт комплексу, здійснюючи психологічний тиск на співробітників компанії.

Як повідомлялося раніше, Кадиров повідомив про зустріч свого сина з путіним, в той час, як ЗМІ пишуть про проблеми зі здоров'ям глави Чечні

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті