Спецслужби викрили шпигунку, яка "зливала" у соцмережі розташування HIMARS під Бахмутом

Служба безпеки затримала російську шпигунку, яка "зливала" у Телеграм-канали окупантів артилерійські позиції ЗСУ під Бахмутом. Про це 8 липня повідомив пресцентр СБУ.

Встановлено, що насамперед вона намагалась встановити координати вогневих позицій ствольної та реактивної артилерії ЗСУ, у тому числі артсистем HIMARS. Також її цікавили напрямки польотів авіації та маршрути руху важкої бронетехніки українських захисників.

За даними слідства, ворожа поплічниця проводила розвідувальну діяльність за місцем свого проживання – в районі міста Костянтинівка, а також випитувала "потрібні" відомості у знайомих під виглядом побутових розмов.

Отриману інформацію вона "зливала" до чотирьох Телеграм-каналів, які були створені російськими спецслужбами для відслідковування локацій Сил оборони України.

Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 ККУ (несанкціоноване поширення інформації про рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомлялося, на Донеччині знешкоджено агентурну мережу ФСБ, яка збирала інформацію про місця дислокації ЗСУ.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті