Повідомлено про підозру трьом колаборантам з Луганщини, в тому числі двом депутатам-"ОПЗЖшникам" – СБУ (ФОТО)

СБУ задокументувала діяльність ще трьох колаборантів, серед яких двоє депутати від проросійської партії. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у Facebook 14 листопада.

"Повідомлено про підозру двом депутатам 8 скликання - Новопсковської селищної ради та Сватівської міської ради, від нині забороненої в Україні проросійської політсили "ОПЗЖ", – сказано в повідомленні. – Ці громадяни пішли на співпрацю з російським агресором та отримали посади окупаційних "адміністраціях".

Уточнюється, що 31-річний мешканець Старобільського району став так званим "начальником відділу життєзабезпечення с. Риб’янцеве Новопсковського району ЛНР", а 55-річна мешканка села Свистунівка – "начальницею відділу життєзабезпечення села Першотравневе адміністрації Сватівського району ЛНР".

Отримав підозру також колишній сільський голова зі Старобільщини – 44-річний чоловік погодився очолити "відділ із життєзабезпечення села Калмиківка Старобільського району ЛНР".

Підкреслюється, що наразі правопорушники працюють у незаконно створених "владних структурах", виконують вказівки окупантів щодо утвердження режиму окупації територій та їх підпорядкування агресору. Їм повідомлено про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Зазначається, що за добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованих територіях, закон передбачає покарання – до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, з можливою конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що п’ять "освітянок" з окупованої Луганщини отримали підозру у співпраці з державою-агресором.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті