Сергій Гармаш пояснив зв’язок обстрілу Донецька із закордонним візитом Лаврова

Удар по ринку Текстильник у Донецьку, де, за даними окупаційної влади, загинуло 28 людей, стався одразу після оголошення про візит глави МЗС Росії Сергія Лаврова в ООН, - наголосив в ефірі Radio NV головний редактор видання Остров Сергій Гармаш.

За його словами, найбільше сумнівів щодо того, хто насправді винен у загибелі цивільних, у донеччан викликали саме заяви російських пропагандистів.

«Люди співставили факт поїздки Лаврова до Нью-Йорка в ООН, і чомусь саме в цей момент починається обстріл. І Росія ставить питання про Раду Безпеки ООН з цього приводу. Одним з приводів для цього засідання став цей обстріл. І до цього повідомляли, що Лавров буде зустрічатися з [генсеком ООН Антоніу] Гутеррішем. Тобто дуже сумнівне співпадіння — як [пропагандист Дмитро] Кисельов каже: „Співпадіння? Не думаю“. Так от в Донецьку також багато хто не думає, що це було співпадіння», — сказав головред.

Він додав, що ті жителі окупованого міста, хто зберіг здатність логічно мислити, не вбачають «чіткої зацікавленості України в цій атаці». До того ж у соцмережах є свідчення, що удар було завдано з напрямку Макіївки, яку контролює РФ.

Як повідомлялося, прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку зробив заяву, що ЗСУ не обстрілювали ринок в окупованому Донецьку.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті