Росія починає розбирати літаки через санкції - Reuters

Російські авіакомпанії почали розбирати літаки на запасні частини через санкції, введені Заходом. Про це 8 серпня повідомляє Reuters.

За даними джерела видання, як мінімум один Sukhoi Superjet 100 і Airbus A350, які належать державному "Аерофлоту" зараз розбираються. Причина – відсутність запасних частин, які росіяни не можуть купити за кордоном.

Такі кроки відповідають пораді російської влади, яка рекомендувала використовувати деякі літаки як "донори" для запчастин. За оцінками уряду РФ, це дозволить іншим літакам літати хоча б до 2025 року.

При цьому більшу частину авіапарку росії зараз складають саме західні літаки – зокрема Boeing 737 та Airbus A320. Та й "російські" літаки Sukhoi Superjet насправді також сильно залежать від західних запчастин. І з одного з них уже зняли двигун, щоби інший міг продовжити літати.

Також джерело Reuters відзначило, що масштабніший розбір російських літаків – це лише питання часу. Більш того, пізні покоління реактивних пасажирських літаків мають технології, які необхідно постійно оновлювати.

За словами джерел, навіть протягом року після набрання чинності санкціями зберегти сучасні реактивні літаки на озброєнні буде викликом для росії.

Нагадаємо, що в середині липня стало відомо, що росія не повертає міжнародним авіакомпаніям 400 літаків.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті