Російська атака на енергосистему України вплине і на країни-сусіди

Масований обстріл російськими військами енергетичної інфраструктури України вплине і на низку сусідніх країн. Про це 15 листопада у Facebook заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Ця атака може вплинути не лише на енергосистему України, а й на енергосистеми деяких наших сусідів", – наголосив голова Міненерго.

Також він повідомив, що сьогоднішній обстріл став наймасовішим ударом по енергосистемі з початку війни. Причому йдеться про поразку як об'єктів генерації, так і системи передачі електроенергії.

"Після поразок на військовій та міжнародній аренах ворог робить чергову спробу терористичного реваншу і намагається завдати максимальної шкоди нашій енергосистемі напередодні зими", - наголосив Галущенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що через російські обстріли по всій Україні ввели екстрені відключення світла.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті