Росія не буде засуджувати Іран за удар по Ізраїлю, оскільки він діяв "за статутом ООН у межах права на самооборону" - МЗС РФ

Росія не засуджуватиме Іран за удар по Ізраїлю 13 квітня. Про це повідомила речник МЗС РФ Марія Захарова у себе в Телеграм.

 "Посол Ізраїлю в Росії Симона Гальперін: Ізраїль очікує, що Росія засудить масований ракетний удар Ірану по країні", - нагадала вона сподівання Ізраїлю. 

Раніше МЗС РФ підтримав позицію Ірану, який заявив, що здійснив атаку на Ізраїль "у рамках права на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН у відповідь на напади на іранські об'єкти в регіоні, включно з ударом по будівлі консульського відділу Посольства ІРІ в Дамаску 1 квітня".

Вкотре Захарова у прив'язці до атаки на Ізраїль згадала Україну. "Симона, нагадайте мені, коли Ізраїль засудив хоча б один удар київського режиму по російських регіонах? Не пам'ятаєте? І я. Зате я пам'ятаю регулярні заяви на підтримку дій Зеленського з боку ізраїльських офіційних осіб", - дала зрозуміти речниця МЗС РФ, що засудження Ірану не буде.

"Злочинними діями виродків..., унаслідок яких із року в рік гинуть мирні жителі та знищується цивільна інфраструктура" вона назвала не варварські ракетні та бомбові удари ЗС РФ по Україні, а дії у відповідь країни, яка змушена захищати свій суверенітет і територіальну цілісність.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті