Росія доправила до "таборів перевиховання" у Білорусь понад 2400 українських дітей – дослідження

Понад 2400 українських дітей віком від 6 до 17 років були доставлені до 13 закладів по всій Білорусі після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це йдеться в дослідженні Єльського університету, - передає "Reuters".

Як встановлено, дітей перевозили щонайменше з 17 міст Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України, що дослідники з Єльського університету назвали "постійною практикою".

Зокрема, понад 2000 дітей були перевезені до дитячого центру Дубрава в Мінській області в період з вересня 2022 року по травень 2023 року, а 392 дитини були доставлені в 12 інших установ.

"Білорусь сприяла систематичним зусиллям росії з виявлення, збору, транспортування та перевиховання українських дітей. Федеральний уряд РФ та режим Білорусі співпрацюють, щоб координувати та фінансувати переміщення дітей з окупованих територій України через росію до Білорусі", - йдеться у звіті.

За даними дослідників, у Білорусі діти пройшли військовий вишкіл та перевиховання, а диктатор Лукашенко схвалив використання державних організацій для доправлення дітей з України до Білорусі та фінансування їхнього транспортування.

Як повідомлялося, Україна повернула з окупації чотирьох дітей з сім'ями.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті