РФ бреше про плани Польщі анексувати частину України - Сікорський

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський спростував тезу російської пропаганди, що Варшава має намір анексувати частину територій України. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на RMF.

"Росія бреше про нібито наявні у Польщі плани щодо анексії частини України. Донбас - це Україна; Крим - це Україна. Львів, Волинь, колишня Східна Галичина - це теж Україна. Тому я повторюю це, щоб це почули і в Кремлі: Львів - це Україна", - заявив глава МЗС.

Він наголосив, що російські лідери та пропагандисти хочуть розділити поляків та українців.

Він зазначив, що Польща для підвищення ефективності дій приєдналася до декларації країн G7 про взаємні довгострокові зобов'язання щодо України. Він наголосив, що як сусідня країна, військовий, гуманітарний та енергетичний центр, Варшава хоче брати участь у формуванні цих зобов'язань, а не спостерігати збоку, як це роблять інші.

Міністр зазначив, що польські компанії мають відігравати важливу роль у відновленні української економіки та інфраструктури. Він підкреслив, що для підтримки їхніх зусиль було створено посаду уповноваженого з відновлення України. Він повідомив, що найближчим часом у Польщі також розпочне свою діяльність представництво Управління ООН з обслуговування проектів.

Він наголосив, що росія має відповісти за шкоду, завдану Україні досі. Він зазначив, що важливим інструментом у боротьбі з агресором є ефективні санкції ЄС.

Нагадаємо, у путіна збільшили фінансування внутрішньої пропаганди. 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті