Рашисти зібрали сотні літаків та гелікоптерів для наступальної операції на Донбасі - ГУР

Росія зібрала сотні літаків та гелікоптерів на авіабазах на заході РФ, але масований повітряний удар по Києву малоймовірний, вона може використовувати ці літаки та гелікоптери для наступальної операції на Донбасі. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в інтерв'ю Kyiv Post. 

"У нас є інформація про наявність приблизно 450 тактичних літаків (не стратегічних бомбардувальників) та близько 300 гелікоптерів, половина з них – ударні гелікоптери", – сказав Юсов.

Він наголосив, що авіація розміщена в основному на території РФ щонайменше за 200 км від кордону – у різних місцях, але поза досяжністю вогню українських сил.

Юсов зазначив, що останні оцінки ГУР не вказують на те, що росія планує використати всі ці літаки одночасно для масованої повітряної атаки, але вони можуть використовуватися для підтримки наземних сил окупантів на сході України.

"Ці сили в першу чергу можуть бути використані на Донбасі. Наступ Росії на сході триває, і це реалізація плану Путіна щодо захоплення до кінця березня територій Донецької та Луганської областей", – сказав Юсов.

Проте представник ГУР прогнозує, що спроба Москви завоювати східні регіони України зазнає невдачі – з літаками чи без них.

"Росії не вдасться реалізувати цей план. Але щоб захистити Україну, нам потрібно посилити не лише нашу ППО, а й авіацію, зокрема [за допомогою] F-16, про які Україна веде переговори з нашими закордонними партнерами", – додав Юсов.

Як повідомлялося раніше, за даними ГУР, у Кремлі усвідомлюють неминучість деокупації Криму. 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті