Рашисти вкотре перенесли суд над айдаровцем, інвалідом Петром Царевським зі Старобільщини, якого тримають у полоні понад рік

Російсбкі окупанти понад рік тому незаконно позбавили волі айдаровця Петра Царевського зі Старобільського району і вже втретє перенесли суд за ним за сфабрикованою справою, звинувачуючи його в тероризмі. Про це повідомили "Старобільські новини" 8 квітня.

"Росіяни вже втретє переносять слухання по сфабрикованій справі проти нашого земляка Петра Царевського, якого бойовики викрали з дому понад рік тому, – сказано в повідомленні. – Країна-агресор збирається судити 68-річного старобільчанина за "участь в терористичній організації"24-й батальйон територіальної оборони "Айдар", до якого входив підрозділ "Самооборона Старобільська" у період з травня по грудень 2014 року".

Як уточнює джерело "ОстроВа" – місцевий мешканець – Царевського викрали з дому, із села Чмирівка Старобільського району понад рік тому.

За словами родичів айдарівця, повідомлялось, що суд мав відбутися 20 березня 2023 року у місті Ростов-на-Дону. Згодом слухання перенесли на 5 квітня, але того дня суд знову перенесли.

"Рідні додали, що Петра Федоровича мали перевести у СІЗО до Ростова, але станом на 8 квітня цього не сталося, – йдеться в повідомленні. – Царевський до цього дня знаходиться в окупованому Луганську".

Зазначається, що стан здоров’я чоловіка погіршується в умовах утримання під вартою – Царевський хворіє на цукровий діабет і є інвалідом 3-ї групи.

Раніше повідомлялось, що окупанти в "ЛНР" засудили українського журналіста і правозахисника Максима Буткевича до 13 років колонії.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті