Рашисти обстріляли з важкої артилерії та РСЗВ «Ураган» 4 населених пункти на півночі Донеччини. Є загиблі й поранені

Російські окупанти вбили двох та поранили сімох цивільних на півночі Донеччини - розпочато досудові розслідування. Про це 14 березня повідомила пресслужба Офісу Генпрокурора.

"За даними слідства, 13 березня 2023 року російські окупаційні війська обстріляли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню «Ураган» чотири населених пункти на півночі області", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Костянтинівці в результаті атак на житлову забудову загинуло двоє чоловіків, ще двоє містян отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Трьох цивільних поранено у Часовому Яру, ще двох – у Бахмуті і в с. Никифорівці.

Також пошкоджено багатоквартирні і приватні будинки, газові труби, автомобілі, господарські споруди. 

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті