Рада ЄС схвалила входження Болгарії та Румунії до Шенгенської зони

Рада Євросоюзу схвалила входження Болгарії та Румунії до Шенгенської зони. Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Як повідомляється, з березня 2024 року прикордонний контроль на повітряних і морських кордонах Румунії та Болгарії буде скасовано. Переговори про скасування контролю на сухопутних кордонах триватимуть наступного року. 

У повідомленні комісії йдеться про те, що рішення про прийняття Румунії та Болгарії до Шенгенської зони "допоможе розвитку торгівлі та туризму", а також посприяє консолідації європейського ринку. 

Болгарія і Румунія увійшли до складу Євросоюзу 2007 року. Про своє бажання стати членами Шенгенської зони країни заявили 2011 року. У грудні 2022-го Австрія заблокувала вступ до шенгену Болгарії та Румунії, обґрунтувавши це побоюваннями, пов'язаними з потоками нелегальної міграції через ці країни. 

Проти вступу Болгарії до Шенгенської зони також виступала Угорщина. 19 грудня 2023 року, після того, як Софія під тиском Будапешта скасувала транзитний податок на транспортування російського газу, Угорщина зняла свої заперечення.

Як повідомлялося. Єврокомісія офіційно рекомендувала країнам ЄС посилити умови видачі віз росіянам. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті