ПВК "Вагнер" повідомила, що призупинить роботу центрів із вербування найманців

Російська ПВК "Вагнер" на невизначений термін призупиняє роботу регіональних центрів з вербування найманців. Про це повідомляє ВВС із посиланням на Телеграм-канал ПВК "Вагнер", у якому розміщуються оголошення про роботу в цій структурі.

В оголошенні у Телеграм-каналі стверджується, що таке рішення ухвалено "у зв'язку з наявністю великого кадрового резерву".

"У ПВК "Вагнер" наразі відсутня гостра потреба в наборі нових рекрутів", - ідеться в повідомленні.

Водночас наприкінці червня, приблизно через тиждень після спроби збройного заколоту, ПВК "Вагнер" продовжувала вербувати найманців по всій країні.

Тоді кореспонденти Бі-бі-сі обдзвонили з російського телефонного номера понад десяток вербувальних пунктів. 

"Якщо нас запитували, ми говорили, що телефонуємо на прохання брата, який бажає приєднатися до найманців. У всіх відділеннях ПВК "Вагнер", куди вдалося додзвонитися - від Калінінграда до Краснодара, нам підтвердили, що групу не розпущено, і набір найманців триває у звичайному режимі", - ідеться в повідомленні журналістів ВВС.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що понад 100 найманців ПВК "Вагнер" попрямували в бік Сувалкського коридору, під Гродно (Білорусь).

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті