Понад півмільйона жителів Донеччини стали вже двічі переселенцями

Більшість внутрішньо переміщених місцевих жителів у Донецькій області - понад 500 000 осіб — переїхали в безпечніші місця в регіоні з 2014 року, тепер усі прямують ще далі на захід. Про це під час інтерв'ю з журналістом Kyiv Independent Олександром Хребтом повідомив голова Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

Вадим Філашкін зазначив, що Донецька обласна військова адміністрація створила десятки гуманітарних хабів у 17 областях України. 

«Щойно люди виходять з потяга, вони отримують фінансову допомогу. Далі приймаючий регіон піклується про їхнє розміщення та надає допомогу», - зауважив голова ОДА.

Проте є й ті, хто хоче залишитися вдома у прифронтових містах, доки російські війська наближаються. Зволікання з рішенням про евакуацію може призвести до смерті чи життя в умовах окупації.

«Мало хто (з тих, хто лишився) хоче евакуюватися. Для нас це проблема. Коли стане зовсім спекотно, люди звернуться за допомогою, але дістатися до них може бути неможливим», — сказав начальник Донецької ОВА, розповівши, що кілька місцевих жителів намагалися евакуюватися з Авдіївки, а російські війська відкрили вогонь по єдиному шляху евакуації.

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті