Понад 100 російських мобілізованих зникли в Луганській області після відмови підписати контракти з ПВК "Вагнер"

Понад 100 російських мобілізованих зникли на Луганщині після відмови підписати контракти з ПВК "Вагнер". Про це повідомляє "Настоящее время" з посиланням на видання Astra.

Рідні солдат розповіли виданню, що 5 квітня цього року близько 500 мобілізованих з різних регіонів РФ, у тому числі Московської, Воронезької та Тверської областей, відправили трьома вантажними літаками з Курська до Ростов-на-Дону нібито для навчання та переведення у підпорядкування до місцевої військової частини. Проте звідти вночі чоловіків вивезли до Луганської області.

Після прибуття на Луганщину групу військових з одного літака відвезли на територію Стаханівського вагонобудівного заводу. Туди, як стверджується, приїжджав колишній так званий "президент" сепаратистської Південної Осетії Анатолій Бібілов, щоби "продавлювати" мобілізованих.

Рідні солдат розповіли, що 57 людей зі 170 погодилися підписати контракти з ПВК "Вагнер" та поїхали у невідомому напрямку.

В результаті 113 людей, за словами родичів та дружин військових, завантажили в машини та відвезли до Луганської області, села Червона Талівка, на полігон Герасимівський. Після прибуття вони повідомили, що у них вилучають телефони. Із 7 квітня вони перестали виходити на зв'язок. У військовій прокуратурі Ростовського гарнізону родичам повідомили, що "ні про яке прибуття мобілізованих у складі п'ятисот осіб їм невідомо".

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті