Польща братиме участь у відбудові України. Дуда назвав РФ "монстром" і "драконом"

Польща братиме участь у відбудові України після закінчення війни з РФ. Про це заявив у Варшаві президент Польщі Анджей Дуда під час урочистостей з нагоди Дня Конституції 3 травня, - повідомляє "Польське радіо".

Анджей Дуда подякував полякам за всю допомогу, надану громадянам України, які проживали в Польщі після російського вторгнення в Україну. «Ви показали себе пречудово на весь світ», - сказав президент.

Анджей Дуда заявив, що російський імперіалізм є найсерйознішою загрозою для Польщі.

«Відродився монстр, один із найнебезпечніших для нас монстрів: російський імперіалізм», — сказав президент. Він додав, що це «дракон, який багато разів пожирав нас в історії».

«Сьогодні він намагається зжерти український народ, його землю та державу», — наголосив Анджей Дуда.

Він закликав політичні еліти працювати на розвиток Польщі та дбати про польське військо.

Як повідомлялося, Анджей Дуда пояснив свою готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО.

Статті

Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Всі статті