Майже 18 мільйонів українців потребуватимуть допомоги в найближчі місяці – ООН

Як мінімум 17,7 млн українців у наступні місяці потребуватимуть захисту та допомоги, це на 2 мільйони більше ніж прогнозувалось в квітні. Про це йдеться у заяві ООН від 8 серпня, пише "Голос Америки".

"Знищення десятків осель, нестача доступу до палива, газу, або електроенергії через пошкодження інфраструктури може стати питанням життя та смерті, якщо люди не зможуть обігріти свої оселі", – йдеться в заяві ООН.

Прогнозується, що ситуація погіршиться з настанням зими.

"Більше людей, ймовірно, полишать регіони, де не буде доступу до газу, палива чи електроенергії для опалення осель", – заявила Деніз Браун, координаторка гуманітарної допомоги ООН для України.

Підкреслюється, що в ООН збільшили запит на допомогу Україні з 2,25 млрд доларів США до 4,3 млрд доларів для того, щоб "продовжувати надавати критично важливу допомогу та захист людям в Україні до грудня 2022 року".

Раніше повідомлялось, що ООН проведе розслідування вибуху в Оленівці.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті