Під Авдіївкою загинув журналіст із Сєвєродонецька, радіоведучий Дмитро Сірик

У боях біля Авдіївки загинув радіоведучий "Суспільного" Дмитро Сірик, якому було 36 років. Його поховають у Переяславі. Про це повідомив міський голова Переяслава Вячеслав Саулко на своїй сторінці у Facebook 25 квітня.

"Сьогодні стало відомо про загибель нашого земляка, стрільця-снайпера механізованого батальйону Дмитра Сірика, – написав Саулко. – Він загинув 20 квітня 2023 року".

Як повідомляє LB.ua, Дмитро народився в Сєвєродонецьку Луганської області, де й жив до початку повномасштабного вторгнення. Після нього разом з родиною виїхав на Івано-Франківщину, де і був мобілізований. Згодом батьки та дружина захисника перебралися до Переяслава.

Дмитро понад 15 років працював на радіо, був діджеєм, музичним редактором, радіоведучим, зокрема, і на радіо "Пульс". У радіоефірі слухачі знали Дмитра під псевдонімом Іван Лопата.

Рідні прийняли рішення поховати загиблого героя у Переяславі. Інформація про дату та місце прощання з захисником буде відома згодом.

Раніше повідомлялось, що загинув науковець, волонтер, військовослужбовець з Луганщини Андрій Жидков.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті