"Переговори не потрібні". Медведєв не засуджує бажання закінчити війну, але мріє, як "ворог приповзе на колінах"

Переговори про припинення війни не потрібні, а ворог має приповзти на колінах, благаючи про пощаду. Так прокоментував мирний саміт у Саудівській Аравії заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв у Telegram.

"Про Джидду. Важко засуджувати бажання закінчити війну. Неможливо сперечатися з посиланнями до Статуту ООН при розумінні того, що, крім суверенітету, там є ще й право націй на самовизначення", - написав він.

Разом з тим, за словами Медведєва, всі пропозиції про мир мають шанси на успіх при дотриманні трьох ключових умов:

1) Участь обох сторін конфлікту. А цього нема.

2) Врахування історичного контексту. А він такий: країни України ніколи не було до 1991 р. Вона уламок Російської імперії.

3) Врахування поточних реалій. А вони такі: Україна перебуває на стадії напіврозпаду, а частина її територій повернулася до Росії.

"Той посередник, який готовий визнати ці очевидні речі, має шанси на успіх. Решта – ніяких. Втім, і самі переговори поки що не потрібні. Ворог має приповзти на колінах, благаючи про пощаду", - додав екс-президент РФ.

Як повідомлялося раніше, представники 40 країн розпочали переговори в Саудівській Аравії про припинення агресії Росії та мирний план України.

Статті

Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Всі статті